بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۱
عضو هیئت رئیسه انجمن وارد کنندگان موبایل عنوان کرد: 

مافیای ۵۰ نفره تلفن همراه 

تعداد مافیای تلفن همراه که قیمت را بالا و پایین می‌کنند ۵۰ نفر بیشتر نیستند. از زمانی که سرکار آمدند طی یک هفته گوشی تلفن همراه ۵۰ درصد گران شد.
کد خبر : ۲۲۳۱۲۷
مافیای ۵۰ نفره تلفن همراه 
 
به گزارش بورس نیوز، رضا قربانی عضو هییت مدیره انجمن وارد کنندگان موبایل در تشریح دلایل التهاب بازار موبایل اظهار کرد: تصمیماتی در راس گرفته می‌شود و بعد اگر مخالفتی رخ داد، اغلب تکذیب می‌کنند؛ اما اگر اعتراض رخ دهد، سعی می‌کنند آن را تصحیح کنند. همین الان که با شما صحبت می‌کنم به گوشی ۳۰۰ یورویی تخصیص پیدا نمی‌کند. از سال ۹۷ که واردات قانونی گوشی همراه آغاز شد، مشکلاتی پیش آمد که شرکت‌های وارد کننده تلفن همراه از دور خارج شدند و بازار دست قاچاق افتاد. ما چیزی به اسم واردات مسافری نداریم. واردات مسافری بر اساس قانون چیزی است که مسافر همراه خودش می‌آورد و اجازه فروش آن را ندارد و هر کس این کالای مسافری را بخرد و بفروشد جرم مسافری مرتکب شده است.

عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل خاطر نشان کرد: زمانی که شرکت‌ها در سال ۹۷ درگیر مشکل شدند دستورالعملی ابلاغ شد که برای تلفن همراه ۸۰ دلار را بردارند؛ بنابراین تلفن همراه قابلیت وارد شدن توسط مسافر را پیدا کرد. هر گوشی که الان به اسم مسافری وارد می‌شود قاچاق است. کالایی که از مبادی قانونی وارد کشور نشود، کالایی که از مرز‌ها با کولبر وارد کشور می‌شود که قانونی نیست. خیلی‌ها در مصاحبه‌ها اعلام کرده اند که تلفن همراه بعد از رجیستری قاچاق نشده است. اما نکته مهم این است که تلفن همراهی که به جز از طریق مسافر بیاید، قاچاق است.

وی ضمن بیان اینکه "آمار درست در خصوص واردات تلفن همراه را صرفا باید از همتا دریافت کرد" افزود: در سال ۹۸ قرار بود از اول خرداد رجیستری تلفن همراه مسافری قطع شود. اتفاقی که رخ داد این بود که، چون تمام کسبه تلفن همراه و قبل از داستان رجیستری قاچاق وارد می‌کردند، چون می‌دانستند قرار است مسافری بسته شود، بر اساس اعلام همتا بیش از سه میلیون دستگاه تلفن همراه از اسفند ۹۷ تا اول خرداد ۹۸ به صورت مسافری قاچاق رجیستر شده است. چیزی کمتر از دو ماه. در این دو ماه تلفن‌های همراه توسط کسبه عمده فروش احتکار شد. از اول خرداد به شرکت‌های واردکننده موبایل مجوز واردات دادند بنابراین ساز و کار از اواسط خرداد تایید شد.

رئیس کمیسیون قیمت گذاری و تنظیم بازار با اشاره به آمار ترخیص گمرک ادامه داد: اعلام کرده اند واردات ۶ برابر مدت مشابه پارسال است. کسی منکر این قضیه نیست. وارداتی که سه ماه اول سال قبل اصلا واردات انجام نشده است؟ این قیاس اصلا درست نیست. این آمار ترخیص گمرک است. تلفن همراه به دلیل IMEI که دارد کاملا شفاف است. سال ۹۸ واردات به قدری زیاد بود که مهرماه و اواخر بهمن همان سال به واسطه رقابتی شدن شرکت‌های وارکننده قیمت کالا کمتر از قیمت دوبی شد. یک هفته مانده به پایان سال گذشته، تخصیص ارز کاملا متفاوت شد که دلایل خاصی مانند تحریم‌ها و مسائل مربوط به نفت بود که کاملا حق داشتند.»

این فعال اقتصادی با اشاره به بحران کرونا تاکید کرد: اواخر سال ۹۹ با این که ارز گران شده بود، اما چون ارز جدیدی وجود نداشت و کسب و کار‌ها به واسطه کرونا تعطیل شده بودند، موبایل‌ها قیمت جدید نداشتند. اما بعد از پایان فروردین که عمده فروش‌های بازار کسب و کارشان را آغاز کردند، بازار را بهم ریختند. تعداد مافیای تلفن همراه که قیمت را بالا و پایین می‌کنند ۵۰ نفر بیشتر نیستند. از زمانی که سرکار آمدند طی یک هفته گوشی تلفن همراه ۵۰ درصد گران شد. اگر الان به مغازه‌ای مراجعه کنید و ۱۰۰ گوشی بخرید هیچ فاکتوری به شما نمی‌دهند برای این که جایی ثبت نشود و کسی نتواند از او حساب بگیرد.

وی با اشاره به طرح تصریح کرد: طرح افق (شفاف سازی چرخه رسیدن به دست مصرف کننده) که قرار بود از اول فرودین اجرا شود، همه چیز را شفاف می‌کرد و شاید به همین دلیل به تعویق افتاد. روسای اتحادیه همراه کل کشور با این طرح به شدت مخالف بودند. البته این طرح حتما اجرا می‌شود تا شرکت‌های راضی شده و دولت هم به حق و حقوق خود برسد.
اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر